tisdag 31 januari 2012

Skridsko i skenet av marschaller

Jag är usel på att uppdatera men jag hoppas att det ska bli ändring på det nu.

I Tisdags arrangerade vi ( friluftsfrämjandet) ett spektakel utan dess like ute på de plogade banorna på Västeråsfjärden. Detta var andra året i följd vi arrangerar detta men i år med betydligt bättre väderförutsättningar. Radio P4 västmanland på tisdagen gjorde säkert att det kom betydligt fler än vad vi räknat med. 320 bullar gick åt, nödprovianten (kakor, 3 kartonger) lika så men kaffet skulle kunna ha räckt till en hel armé.
4 sparkar laddade med marschaller, 60 st i varje kartong
















Det var många glada miner som åkte på banorna som var kantade av 300 marschaller. Robert och Lena hade lagt ut ända bort mot notudden så alla som bor på öster mälarstrand skulle se att det var något på gång utifall de missat att ratta in rätt radiokanal på måndagsmorgonen.


Lugnet före stormen. Om en timme är det packat med folk här


















100 facklor eldades upp

Dagen efter på onsdag morgon ringde radion igen. Jag var ute på isen och rapporterade, hade strax innan observerat att marschallerna smält ner i isen 3-4 cm och sedan frusit fast, urk......

Jag lånade Andrés fyr hjuling, Nathalie kom och hjälpte till. Vi bärgade samtliga marschaller med hjälp av en kraftigare pik. På några ställen fylldes hålen igen med vatten där marschallen av misstag hamnat i banan.

Det är kul att vara med och arrangera en så lyckad grej, så kul att se så många glada ansikten. Det här får nu anses vara en tradition som blir ännu större nästa år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar