Janne Kastar loss Örnen |
Plats: N59 39.048 E16 11.869
Deltagare: 6 personer
Farkost: Örnen
Antal olycksfall: 0
Antal plurrningar 1
Hur lyxig mat kan man laga på stormkök och eldstad? Minst tre rätter, vit duk och kandelaber med tända ljus kommer att finnas. Följ med och upptäck själv vad som är möjligt långt ute i skogen.
Då är man nyss hemkommen från den legendariska och mytomspunne gourmetmiddagen. Självaste Chefen, Janne stod för arrangemanget. En mycket uppskattad och påkostad tur både vad gäller mat, dryck och utrustning. Ett sådant här tillfälle kunde jag bara inte tacka nej till och vad är en kväll på blue moon bar när man kan sitta på en ö mitt i strömsholms kanal och avnjuta en trerätters middag med trevligt sällskap.
Vi möttes på parkeringen bakom Åsby handelsträdgård som enligt Janne är västmanlands största turistmål. Vi funderade kring det och tänkte....lockar inte IKEA fler människor än Åsby handelsträdgård, kan man kalla IKEA för turistmål? Nää... och det kan man väl inte kalla Åsby heller. Vi var rörande överens, Åsby är inget turistmål! Så var det med den saken. Karavanen av varierande fordon gick på skakiga vägar och efter lite felkörning var vi på plats. Släpkärran lastades av och Örnen sjösattes. Örnen är en gammal utrangerad kanadensare med ett bruttotonnage på minst 35 kg, en äkta arbetshäst perfekt för den här typ av verksamheter. Själva paddlingen var cirka 25 m Örnen hade en tamp i för respektive akter så när Håkan och Lisbeth klev av på ön så bogserade vi andra tillbaka Örnen och fyllde den med prylar. Så höll vi på en 3-4 vändor innan all utrustning var på plats. Jannes finurliga matbord monterades ihop och vi började genast med maten. Jag var jättehungrig!!!
Förrätten bestod av stekt tonfisk. Jag har svårt för tonfisk och det förvarnade jag sällskapet redan innan. Jag vill ju inte att Janne ska bli ledsen över det. Såsen och Kiwin smakade dock fantastiskt och jag tänkte "jag tar igen det här under huvudrätten!
Deltagare: 6 personer
Farkost: Örnen
Antal olycksfall: 0
Antal plurrningar 1
Hur lyxig mat kan man laga på stormkök och eldstad? Minst tre rätter, vit duk och kandelaber med tända ljus kommer att finnas. Följ med och upptäck själv vad som är möjligt långt ute i skogen.
Då är man nyss hemkommen från den legendariska och mytomspunne gourmetmiddagen. Självaste Chefen, Janne stod för arrangemanget. En mycket uppskattad och påkostad tur både vad gäller mat, dryck och utrustning. Ett sådant här tillfälle kunde jag bara inte tacka nej till och vad är en kväll på blue moon bar när man kan sitta på en ö mitt i strömsholms kanal och avnjuta en trerätters middag med trevligt sällskap.
Håkan och Lisbeth ombord på Örnen |
Det började mörkna och det var dags att steka iordning köttet. Flamberad oxfile stod på menyn med bakad potatis, å ett par flaskor rött på det. mmmm va gott :)
Janne Flamberar |
Jag fick förtjänstmedalj för att jag tog hand om disken. Håkan plurrade med ena foten. Janne flamberade. Det var riktig gemytlig stämning på ön. Klockan var 02 när vi avslutade spektaklet.
Håkan vispar sås |
Det var dags att inkvartera sig i vindskyddet,det största vindskydd som jag någonsin sett. Liknade mer en rest från kalla kriget, bara kulsprutelavetterna som saknades. Sov gott gjorde vi. Tror jag kom upp strax före 10. Frukost intogs innan vi plockade ihop våra (Jannes) pinaler och jag var hemma i stan igen kl 13. Tack alla för en fantastisk kväll och jag ser fram emot nästa äventyr
Alle man till bords |
Klicka på bilderna så blir de större
SvaraRaderadet här var RIKTIGT proffsigt gjort vilka bilder och vilket upplägg toppen. Ska bli spännande att följa.
SvaraRadera